Plass 13: Et møte med Jesus ble vendepunktet for «napalm-jenta»

8. juni, 1972 flyktet Kim Phuch fra et napalm-bombeangrep. I september 2016 blir det verdenskjente bildet sensurert av Facebook. Les hvordan hun har det i dag.

Vi oppsummerer de 15 mest delte  Dagen-artiklene og - debattene i år:

13. Slik gikk det med «napalm-jenta» fra Vietnam

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg kan ikke vente med å komme til himmelen. Der kan jeg nyte en tilstand uten sår, uten smerte, sier Kim Phuch. Et møte med Jesus ble vendepunktet i livet hennes.

Se video og les intervjuet med henne her

 

14. Listhaug: – Derfor støtter jeg Israel

Debatten raser om hvorvidt Kristelig Folkeparti skal støtte de rødgrønne eller de blåblå etter neste Stortingsvalg. Overfor Dagen sier Sylvi Listhaug (Frp) at hun er bekymret for at KrF nå går til sengs med Israel-fiendtlige strømninger.

– Jeg synes det er svært spesielt at KrF vurderer å samarbeide med Arbeiderpartiet, når det finnes en fløy som er så sterkt kritisk til Israel. Flere fylkespartier har tatt til orde for å boikotte landet.

Les resten av intervjuet med Listhaug her

 

Artikkelen fortsetter under annonsen.

15. Ser trussel i kristen rasisme mot muslimer

Solberg sier hun er kritisk til nordmenn som på sosiale medier nører opp under muslimfrykt - gjerne med kristne verdier som grunnlag for argumentasjonen.

– Nå vet jeg ikke hvor kristne eller religiøst aktive de som uttrykker seg er, men du ser en veldig sterk sosiale medier-bit om at du skal verne om kristne verdier og kaste ut folk. Men jeg tror ikke nødvendigvis dette er organiserte kristne, understreker Solberg.

Les hele intervjuet her
 

Se også: ...her kan du bla deg bakover - og oppover - på mest delt-listen