Disse 15 sakene har fått mest oppmerksomhet i år

Før morsdagen intervjuet vi pastor Egil Svartdahl, som har vært med Kari Hilde French til Kongo, der hennes sønn Joshua sitter fengslet.


1.Mamma French fortjener «Årets mor»-tittelen

Dette intervjuet er tredje mest delt i sosiale medier - totalt sett - i Norge i 2016!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Egil Svartdahl, du har kanskje møtt en av Norges mest oppofrende mødre, ansikt til ansikt i fremmed land. Hva sitter du igjen med av inntrykk rent personlig etter dette møtet?

– Jeg lar meg jo berøre av hvor langt en mors kjærlighet strekker seg. Jeg har sett det før, og jeg ser det veldig tydelig hos henne. Hun går lenger en langt, og hun sier noe i programmet som har berørt meg. Jeg tror hun mente at det var Gud som, midt i daglige gjøremål, hvisket henne i øret en dag at det var et privilegium for henne å få tjene sin sønn på denne måten, ­sier programskaper Egil Svartdahl til Dagen.

Klikk her for å lese hele French-intervjuet med Svartdahl

 

2. Syv av ti ber rektorer si ja til skolegudstjenester

Et massivt flertall av nordmenn er for skolegudstjenester før jul, viser en undersøkelse gjort avInFact Norge AS for Dagen.

 

Flertallet for julegudstjenester er massivt i folket, ifølge fagsjef Knut Weberg i InFact.

– Det er rent flertall for skolegudstjenester i alle aldersgrupper, i alle regioner og blant begge kjønn. Tallene viser at det er ingen dissens i det norske folk, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Klikk her for å lese hele saken om skolegudstjenester

 

3. Kunnskapsministeren gir kraftig støtte til skolegudstjenester

– Skolegudstjenesten er en viktig tradisjon, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

– Jeg vil advare mot tanken om at vårt flerkulturelle samfunn skal viske ut norske tradisjoner og høytider. Da tror jeg vi gjør våre nye landsmenn en bjørnetjeneste. Kjernen i integrering er å bli kjent med samfunnets tradisjoner og væremåter. Her har julegudstjenesten en naturlig plass, sier Torbjørn Røe Isaksen (Høyre) til Dagen.

Klikk her for å lese hele saken

 

*Mest delt - listen fortsetter på neste side, klikk her