BENÅDET: Ketil Bjørnstad ble raskt engasjert i saken mot Arne Treholt. I Åttitall-romanen stiller han spørsmål om hvorfor dette ble så viktig for ham, skriver Audun Mosevoll. På bildet ser vi Arne Treholt sammen med advokat Arne Haugestad etter at Treholt hadde blitt benådet av Kongen i statsråd i 1992.  Foto: Lise Åserud, NTB Scanpix

Sporene av Treholt-saken

Er politikken fattig uten alkohol?

#METOO

Det kan virke som om vi tar fra mennesker friheten til å velge selv. Men det handler om å sørge for frihet for flest mulig og legge til rette for at politiske arrangementer er trygge.

Bolivia kriminaliserer evangelisering

MISJON

Evangelikale kirker i Bolivia er dypt bekymret for regjeringens endringer i straffeloven som kan gi opp til 12 års fengsel for rekruttering til religiøse organisasjoner.

Misjonsorganisasjoner fikk tips om seksuelle krenkelser

KRENKELSE

I en kronikk i Dagen i fjor høst gikk generalsekretærene i fire misjonsorganisasjoner sammen om å utfordre personer i Kristen-Norge som hadde erfart overgrep og krenkelser om å ta kontakt og fortelle sine historier. Det førte til flere #metoo-varsler.

Korset - en kamparena

ANDAKT

Forkynnelsen av Jesu seier over alle makter ble en stor trøst. Det er ikke djevelen, det er Jesus som har navnet over alle navn (Ef 1:19–23).