Stå djevelen imot!

Så skal vi i bønn og tro holde oss nær Gud, ta til oss hans ord og finne hjelp og støtte hos medkristne.

Djevelen kalles i Bibelen vår «motstander» (1.Pet 5:8). Hans strategi er mangfoldig.

Ett av hans grep er å gjøre synden ufarlig – slik han engang gjorde i paradiset. Etterpå kommer han som anklageren – slik han gjorde mot øverstepresten Josva.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Josva sto foran Herrens engel, kledd i skitne klær. På Josvas høyre side sto nettopp djevelen «… for å anklage ham» (Sak 3:1). Anklagen gjaldt de skitne klærne. Skitten (urenheten) var riktignok etter djevelens smak og dypest sett inspirert av ham. Men nå kunne han påvise at Josva ikke passet i den himmelske verden.

Bibelen oppfordrer oss til å stå djevelen imot (1 Pet 5:9). Hva betyr det i praksis?

Peter hadde erfaring med djevelen og delte sin kollega Jakobs oppskrift: «Hold dere nær til Gud, så skal han holde seg nær til dere. Vask hendene, dere syndere, rens hjertene, dere som har et delt sinn» (Jak 4:8)!

Ærlighet for Guds ansikt er Peters første punkt. Det «delte sinn» som vil skjule noe for Gud, gir djevelen bare nye punkter å angripe. I stedet for å tildekke syndene våre skal vi erkjenne dem og tro tilgivelsen.

Så skal vi i bønn og tro holde oss nær Gud, ta til oss hans ord og finne hjelp og støtte hos medkristne. På den måten holder Guds ånd oss våkne og «djevelen skal flykte fra dere».

----

Trykk her for å lese flere andakter :-)