Rene hjerter og milde ord

Hvor upassende og galt, men samtidig så lett det er å dømme våre medmennesker.

«Den som elsker et rent hjerte og har milde ord på leppene, får kongen til venn» (Ordspr 22,11).

Hvor upassende og galt, men samtidig så lett det er å dømme våre medmennesker. Jesus sammenlignet denne aktiviteten med å påpeke flisen i vår brors øyne uten å være oppmerksom på bjelken i vårt eget.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hvem kan garantere for det rene hjertet?

De milde ordene på leppene overbeviser omgivelsene om at det står noe bak. Det er kombinasjonen av det rene hjertet og de milde ordene som åpner dørene til økt tillit. Mange er de som smigrer seg både til ære og makt. Likevel blir de en dag avslørt fordi hjertets motiv og holdninger ikke lar seg skjule over tid.

«For det hjertet er fylt av flyter munnen over med» sier Jesus i Mat 12,34.

Alle mennesker har et lager, eller forråd, som Jesus kaller det. Både de onde og de gode henter fram det de har. Det blir ingen jury som skal votere over skyldspørsmålet på Dommens dag «For etter ordene dine skal du kjennes rettferdig, og etter ordene dine skal du dømmes skyldig» sier dommeren selv i vers 37.

La oss derfor skjerpe oss og lytte til det vi selv sier. Forurensningen kommer primært fra eget lager. Løsningen ble derfor et nytt hjerte besørget av Gud selv, Den hellig ånd som bor i oss. Det er slike venner Gud vil ha.