Murer

De største murene finnes ofte i hver enkelt. Når vi ikke er forsonet med oss selv, er det vanskelig å være forsonet med andre.

«For han er vår fred, han som gjorde de to til ett og rev ned det gjerdet som skilte, fiendskapet.» Ef 2:14

Dette verset handler om hedningene og jødene. Før Kristus kom, hørte ikke alle oss andre til Guds folk. Jesus kom, og rev ned skillet. Sammen med jøder som tror, har vi nå fått adgang til Far (vers 18). Historien viser at det er viktig å huske dette, så vi ikke blir stolte og setter fiendskapet opp igjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men disse ordene forteller om noe grunnleggende viktig med Jesus når det gjelder mange slags skiller. Kraften i Jesu død og oppstandelse til å rive ned muren mellom jøder og hedninger, viser kraften til å rive ned mange murer. I nabolag, i menigheten, i familier, mellom ektefeller, mellom søsken.

De største murene finnes ofte i hver enkelt. Når vi ikke er forsonet med oss selv, er det vanskelig å være forsonet med andre. Ufreden med hvem vi er, hva vi har gjort, eller hva vi har opplevd, hvem vi kom fra, eller hvem vi hører til. Han er din fred. Å bli én inne i seg selv innebærer dyp legedom.

Det finnes gode murer, som beskytter og verner. Men se for deg at vonde murer raser. Da vet du litt om hvem han er.

 

Hei :-)Posted byAndakt on 13. februar 2018

 

----

Trykk her for å lese flere andakter :-)