Lys

Ser du Jesus, har hjertet ditt lys.

Foto har blitt digitalt. Men jeg var fotointeressert også da det var film i kameraene. Og for oss som drev mye med det, var det lysbilder som gjaldt.

Tre dager måtte jeg vente. Så, i et smalt tidsvindu mellom skole og buss stod jeg i butikken og peste Hønefossvinter. Har fremkallingen min kommet? Så var det av med hanskene, og fram med de små filmstripsene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det var kun 36 bilder på en film, og jeg kunne ikke justere bildene i etterkant, som i dag. Derfor var spenningen stor. Et lysbilde er ikke større enn 23 x 36 mm. Men der og da, bøyd over lysbordet i disken med en lupe, kunne jeg avgjøre om det var vellykket.

Minnene fra den gang er en kontrast til i dag. I en digital alder sløser vi med bildene. Vi er ikke alltid så nøye, men legger filtre på, så det ser bra ut likevel.

Bibelen sier at det er nøye med lyset. I Efeserne sier Paulus at hjertet vårt har øyne, og at de må få lys. Jesus snakker om lyset inne i oss, og sier at om kroppen er mørk, så vil også øyet slukne.

En fotograf vet han må være nøye med hva som er i bilderuten, og at det kommer nok lys inn. Lyset som passerer inn gjennom ditt hjertes øyne er uendelig mye mer viktig. Ser du Jesus, har hjertet ditt lys.

Behov for mer inspirasjon?