Levende vann

«Herre, gi meg dette vannet, så jeg ikke blir tørst igjen og slipper å gå hit og dra opp vann.» Joh. 4,14–15.

En samaritansk kvinne får et møte med Jesus ved Sykars brønn. Hun var opptatt av å kunne få drikke seg utørst. Jesus ga henne tilbud om det levende vann som gir et menneske evig liv.

«Men den som drikker av det vann jeg vil gi ham, skal aldri mer tørste. Det vann jeg vil gi ham, skal bli en kilde i ham med vann som veller fram og gir evig liv.» Kvinnen sier til ham: «Herre, gi meg dette vannet, så jeg ikke blir tørst igjen og slipper å gå hit og dra opp vann.» Joh. 4,14–15.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

For noen år siden reklamerte en kildevannsprodusent med følgende tekst på store plakater, «Kilden til et renere liv». Vann er viktig, men rent vann er enda viktigere. Kroppen trenger mye vann. Det er livsviktig for å kunne leve.

Med fordel burde mange skifte ut alkohol og sukkerholdige drikker, med mer rent vann. Det er sunnere for kroppen. Vi vasker oss rene med vann, og innvendig blir vi sikkert også renere med godt drikkevann.

Jesus er mest opptatt av å gi oss levende vann, som virkelig kan gjøre livet rent. For Jesus er kilden til et renere liv. Han er selve frelsekilden som kan rense oss fra all synd. Denne livets kilde innbys vi alle til å drikke av.

«For hos deg er livets kilde, i ditt lys ser vi lys.» Salme 36,10.

«Akk, kun et syndig hjerte er mitt. Rens det, o Jesus, og gjør det til ditt.»

Her finner du flere andakter