Ledet ut av tåken

«For han skal gi sine engler befaling om å bevare deg på alle dine veier.»

En eldre dame jeg møtte i sommer fortalte meg en fantastisk historie. Hun hadde vært i Oslo og skulle ut igjen på E6. Det var tett tåke, og hun så nesten ingenting. Damen sukket til Gud. Så kommer det en lastebil.

Følg etter den! Er tanken som fyller henne. Hun gjør det. Tåken er nå så tett og at hun ser ikke hele laste­bilen lenger, men den lysende delen bak ser hun tydelig. Bilen kjører med passende fart, så hun klarer greit å henge på – gjennom rundkjøringer, svinger og ringveier – helt til hun kommer ut på E6.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Da letter tåken, og hun ser veien tydelig og greit. Men nå ser hun ikke lastebilen lenger. Den er rett og slett plutselig blitt borte. En helt umulig seanse. Det var ingen steder den kunne tatt av eller kjørt bort fra hennes synsfelt så plutselig.

Så skjønner hun det, og til meg vitner hun om det. – Det må ha vært en Guds engel som stod bak dette, sier hun fast, og jeg har ingen grunn til å mistro henne. Dette var en oppegående dame med vettet i behold. Om det var en reell lastebil eller om Gud gav damen et syn av en imaginær lastebil som dukket opp framfor henne, er umulig å svare på.

I alle fall ledet Gud henne ut av tåken og inn på sikker vei med god sikt.

Jeg tenker på Salme 91,11: «For han skal gi sine engler befaling om å bevare deg på alle dine veier.»

Her finner du flere andakter