Kristi storhet

«I Kristus har han utvalgt oss før verden ble skapt, så vi skulle stå hellige og feilfrie for hans ansikt.» Ef. 1,4.

I Kolosserne 1 skildrer Paulus Jesus Kristus som et bilde av den usynlige Gud, og som den førstefødte framfor enhver skapning. Vi hører om Jesu delaktighet i skapelsen og opprettholdelse av verden.

Alle ting er skapt i Ham, ved Ham og til Ham. Han ble til før skapningen. Det vil si at den som kjenner Kristus, kjenner den evige, usynlige Gud, himmelens og jordens skaper. Den som ser Jesus, ser Gud. Han er hodet for legemet, som er menigheten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hele Guds fylde har tatt bolig i Ham, og ved Ham har Gud forlikt alle ting med seg. Ved Jesu død er vi alle blitt forsonet med Gud. Det er fullbrakt! Jesus, Guds Sønn har på våre vegne sluttet fred med Gud. Paulus er opptatt av at alle må bli stående faste og grunnfestet i troen.

«I Kristus har han utvalgt oss før verden ble skapt, så vi skulle stå hellige og feilfrie for hans ansikt.» Ef. 1,4.

Gud har selv ført oss inn i lysets rike, hans elskede Sønns rike, der Jesus Kristus er gitt herrevelde.

Paulus innleder med å takke for det liv menigheten lever i tro og kjærlighet og for de frukter evangeliet bærer hos dem, og for deres vekst og framgang i livet med Gud.

Når en leser dette så er det som om å ha sittet foran et speil, og i speilbildet på ny fått en innføring i hva troen på Jesus Kristus innebærer, og hvordan kristenlivet skal og må leves ut i hverdagen gjennom tro, håp og kjærlighet.

Her kan du lese flere andakter