Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

Hvem er dine nærmeste?

«Da hans nærmeste hørte det, gikk de av sted for å ta hånd om ham, for de sa: «Han er gått fra forstanden» (Mark 3,21).

Alle mennesker bør være seg bevisst hvem som er ens nærmeste. Når en sønn eller datter gifter seg skjer det en rokering. Far og mor viker plassen for den utvalgte. En ny enhet tar form hvor intimitet, tillit, respekt og fortrolighet skal bygges.

Kriser kommer til alle mennesker, før eller siden. Da vender vi oss til våre nærmeste. I søknader, på sykehuset eller før vitneavhør oppgir vi ofte hvem som fyller denne rollen i vårt liv. Det er disse som blir kontaktet først hvis noe uforutsett skulle skje oss.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er synd på dem som ikke kan navngi hvem som er ens nærmeste. De er virkelig ensomme. Vi kan ha venner og kollegaer av mange slag, de fyller alle en viktig rolle. Men våre nærmeste er likevel noe mer.

Jesus ble utfordret til å vise sin familie større oppmerksomhet. De mente de visste hans beste, men i denne situasjonen måtte Jesus avklare sine prioriteringer. Han kalte nå disiplene og etterfølgerne for sin familie.

Likevel forkastet Jesus aldri sin mor eller sine brødre. De trengte bare litt tid for å kunne forstå hva som skjedde med den eldste sønnen og broren. Foreldre, barn og søskenrelasjoner er ment å skulle vare livet ut.

Her finner du flere andakter

Les også
Under lupen
Les også
Reformasjonens kjerne
Les også
Menneskelig dårskap
Les også
Arven som lever videre
Les også
Guds plan står fast!