Hva mennesker sier

«For vi vil gjerne gjøre det som er rett, ikke bare for Herren, men også for mennesker» (2. Kor 8,21).

Paulus samler inn penger til de fattige i Jerusalem fra de nye menighetene. Det er snakk om en stor pengesum og menighetene sender med Paulus sine valgte representanter.

Paulus er glad for dette. Han søker integritet og vil avverge anklager om mislighold. Apostelen vil stå sin prøve for Gud, men han innser også hvor viktig det var å være uangripelig i menneskers øyne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Enkelte tjenere vil kun forholde seg til Gud. De er lite følsomme for kritikk, og kanskje heller ikke så gode lyttere eller menneskekjennere. Hva folk enn sier, de kommer til å gjennomføre uansett. Gud har jo sagt til dem hva de skal gjøre! Hva er så problemet?

På den motsatte siden finnes de som primært er opptatt av andre menneskers tanker og følelser. Noen vil sikkert kalle det menneskefrykt. Selv sier de kanskje at det er viktig å ha «visdom» når medmennesker blir berørt av våre beslutninger.

Paulus slår her fast at det gjelder et både og. Kritikk i etterkant kan ødelegge for den gode saken. Andre mennesker og offentlige myndigheter har til tider krav på innsyn i det vi holder på med. Må vi velge enten eller, da er det alltid hensynet til Gud og hans ord som gjelder og teller.

Her finner du flere andakter