Ha målet i sikte!

«Jeg løper derfor ikke uten å ha et mål» (1Kor 9,26)

Det har liten hensikt å legge ut i fullt trav på livets veddeløpsbane uten å vite hvor målet er. Mange bruker stor energi og kraft til å skaffe seg heder, oppmerk­somhet og store ressurser uten å ­gjennomtenke hvordan det hele skal ende til slutt.

En kristen er et menneske som lever med avslutningen i sikte. Vårt mål er himmelen. Det er ikke nødvendigvis et annet geografisk sted bakom skyene, stjernene eller galaksene – nei, det er for oss en usynlig virkelighet som en dag skal åpenbare seg i all sin herlighet når Kristus, vårt håp, vender tilbake.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I himmelen, den usynlige virkeligheten, er det allerede et klart skille mellom lys og mørke, det onde og Den gode. På jorden er det vanskeligere å dra det samme skillet, alt er tilsynelatende integrert i både en sekulær og en religiøs virkelighet. Men når Kristus åpenbarer seg skal skillet bli synlig.

Bibelen kaller det «den dagen», «Dagen» eller «den store dagen». Gråsonene vil forsvinne i det sterke lyset som oppstår. Mørket vil samle seg der hvor de som elsker mørket innbiller seg at lyset ikke kan nå dem.

Det målet vi har satt oss er både styrt og tidfestet av en høyere makt. Han som elsket oss vil heller ikke svikte oss på den store dagen.

----

Trykk her for å lese flere andakter.