Håp

Vitenskapen har funnet ut mye om hva vi er laget av, gener, spesialiserte celler, elektriske nerveimpulser. Men det er tro, håp og kjærlighet som holder hver av oss sammen.

En gang spurte jeg en god venn om å få slippe å håpe. Jeg hadde gode grunner. Jeg var midt i mange år med tung sykdom, ME eller trøtthetsyndrom som noen kaller det. Tilstanden gjør at man har svært lite krefter, selv om man hviler.

Det vanlige livet var langt borte. I flere år visste jeg ikke en gang hva jeg feilte. Og jeg hadde ingen horisont på når jeg kunne bli frisk. Jeg mente det ville være lettere å greie dagene uten strevet med å håpe.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Min venn tenkte seg om litt, og så sa han nei. Han kunne ikke gi meg den tillatelsen. For mennesket består ved tro, håp og kjærlighet, resonnerte han. Vitenskapen har funnet ut mye om hva vi er laget av, gener, spesialiserte celler, elektriske nerveimpulser. Men det er tro, håp og kjærlighet som holder hver av oss sammen.

Om du står midt i dine utfordringer akkurat nå, så må jeg si det samme videre til deg. Håpet, troen og kjærligheten er en brennende fakkel, jeg vet den kan skjære i øynene når det er mørkt. Men vi kan ikke slukke den. Du har et ansvar for ditt liv, midt i din smerte.

Joda, det finnes forvrengte bilder av tro, håp og kjærlighet. Men nettopp i denne tøffe tiden fikk jeg slå dypere røtter i hva disse tre virkelig er.

----

Trykk her for å lese flere andakter :-)