Illustrasjonsbilde: Fotolia

Guds lam

«Deretter så jeg en skare så stor at ingen kunne telle den, av alle nasjoner og stammer, folk og tungemål.»

I Musikklaget sine første leveår hadde vi ikke adgang til kopieringsmaskin, forteller Jakob.

– Derfor måtte vi skrive av originalen. Dette skulle gjøres med tusjblekk og penn, og med ikke altfor god trening, ble det en klatt både her og der.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Litt humørfylt ble det da en av musikerne beklaget seg til dirigenten. Han hadde fått en stor, svart flekk på «Den store hvite flokk».

Nå var dette en flekk på et notepartitur, men Den store hvite flokk kan vi lese om i Johannes Åpenbaring 7.

I vers 9–11, står det: «Deretter så jeg en skare så stor at ingen kunne telle den, av alle nasjoner og stammer, folk og tungemål. De sto foran tronen og Lammet, kledd i hvite kapper, med palmegreiner i hendene. Og de ropte med høy røst: Seieren kommer fra vår Gud, han som sitter på tronen, og fra Lammet.»

Og fra vers 13: En av de eldste tok da ordet og spurte meg: «Disse som er kledd i hvite kapper, hvem er de, og hvor kommer de fra?» «Herre», svarte jeg, «du vet det». Da sa han til meg: «Dette er de som kommer ut av den store trengsel, de har vasket sine kapper og gjort dem hvite i Lammets blod.»

Slik gjelder det for enhver av oss å få tvettet sine klær hvite i Lammets blod. Det skjer når vi tar imot Jesus. Derfor skriver­ Johannes: «Se, Guds lam, som bærer bort verdens synd!» (Johs 1,29)

PS: Vi har også en egen andaktsside på Facebook. Følg den her: Dagens andakt

Les også
Som det står
Les også
Viktig valg
Les også
Tjenersinn
Les også
Kapittel for kapittel
Les også
«Always welcome!»