Fullfør din tjeneste!

«Se til at du fullfører den tjenesten du har fått for Herren» (Kol 4,17).

En tjeneste for og av Gud er et samspill mellom Guds kall og salvelse, personlig gaveutrustning, rolle og rett «timing».

Noen ganger forsøker kristne å delegere bort det Gud har talt til dem. Men selv om det finnes både hjelpere og partnere kan vi aldri delegere bort det Gud har bedt oss å gjøre. Ansvaret vil alltid ligge hos den tjeneren Gud betrodde oppgaven.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Iblant står Guds tjenere fram og proklamerer at Gud har talt til dem. I neste omgang kan det virke som de primært er opptatt av å sende andre enn å gå selv. Slik er ikke det bibelske forbildet. Det er alltid et «Følg meg!».

Delegering er et organisasjonsprinsipp i menneskelige virksomheter. Men Guds rike er ingen organisasjon, det er et åndelig rike som krever etterfølgere og skaper bølger og bevegelser på jorden.

Vi blir barn av Riket ved å ta imot det for så å bli drevet av Guds ånd. Ånden er rikes substans. Organisasjoner har sin plass der mennesker vil gjøre noe sammen, men Gud har ikke alltid respekt for hva mennesker bygger opp.

Derfor ga han oss aldri noe mandat til å bygge Riket. Det kommer bare til den som tror og lyder Gud. Kun disse får fullføre tjenesten og bære frukt som varer.

Her finner du flere andakter