For oss

Han som ikke visste av synd, har han gjort til synd for oss, for at vi i ham skulle få Guds rettferdighet. 2.Kor 5:21

Har du lagt merke til en liten detalj?

Det står«oss» og«vi», ikke bare«du». «Han som ikke visste av synd, har han gjort til syndfor oss, for atvi i ham skulle få Guds rettferdighet.»

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er ikke en rettferdighet du får alene, den tilregnes alle dine kristne søsken. Heller ikke dem tilregnes sin synd. Det betyr at all urett er flyttet opp på et høyere nivå, til en som kunne deale med den.

Derfor befinner du deg i et nådefellesskap med kristne som gjør deg urett. Jo, vi skal stille mennesker til ansvar, urett kan ikke ture fram, oppgjør mellom­ mennesker er riktig. Men vi skal likevel ikke kjempe mot ­mennesker.

Nåden skal herske, sier Paulus i Romerne 5, og mener vel også der –oss. Nåden er den eneste fredsmekleren som kan komme levende inn og ut av det borgerkrigsherjede landet som også kan være mellom kristne.

Alle barn har en sterk rettferdighetssans, også Guds barn. Vi må vite at det finnes rettferdighet, også når rettferdighet ikke skjer. Derfor ble Han gjort til synd –for oss. Om du vet at dette virkelig skjedde med Jesus, stiller du med en helt annen bagasje, og en ­nøkkel i hånden.

Her er de to forrige andaktene denne uken: