Illustrasjonsfoto: Fotolia.com

En omvendt student

«Jeg skjøv Gud til side. Glemte ham. Sluttet å be, sluttet å lese i Bibelen, sluttet å være med.»

Foreldrene hans var med i en bibelbevegelse innen Den armenske kirken. Han leste også selv i Bibelen og gikk på møter. Men i tenåringstiden skjedde noe.

Vazgen forteller: «Jeg skjøv Gud til side. Glemte ham. Sluttet å be, sluttet å lese i Bibelen, sluttet å være med. Inni meg tenkte jeg at kristendom er for gamle folk eller for ekstreme typer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En dag ble jeg bedt med til en leir på Scripture Unions leirsted. Der fikk jeg en vekker. Jeg oppdaget at det finnes mange kristne ungdommer. Og de var ikke ekstreme! De kunne svare på spørsmål. De elsket hverandre. De ville stå for sannheten uten å tjene på det selv.

Da ble jeg stilt på valg. Slik opplevde jeg det. Et valg mellom liv og død.»

Fra da av sto Vazgen fram som kristen ved universitetet. Medstudentene undret seg. Vazgen var blitt forandret. De diskuterte med ham. Noen av dem var ateister, andre trodde på Krishna eller reinkarnasjon.

Det var også satanister blant dem. Noen gjorde narr av ham. «Men», forteller Vazgen, «etter hvert har flere kommet for å spørre meg om råd. Noen er usikre. Noen er i sitt indre overbevist om at Jesus er sannheten. Det har jeg merket».

Vazgen representerer de mange som bekjenner troen i studiemiljøer mange steder i verden. La oss be for dem i dag.

Les også:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Ararat preker
Les også
Din livsfilosofi
Les også
Guds rike hører de hjelpeløse til
Les også
Jesus banket på
Les også
Andaktsliv