En brølende løve

Djevelen omtales i Bibelen som en brølende løve. Poenget er den evnen han har til å skape frykt.

I såkalte fryktkulturer ser det ut til at djevelenofte trer fram som en brølende løve. Han tåler ikke kristen misjon og vil hindre mennesker fra å vende ryggen til gamle trosforestillinger. Han truer med hevn og alvorlige mottrekk om de lar seg døpe.

Men også vi som er aktive kristne, kan merke djevelens brøl. Kanskje aller sterkest etter at han har overrumplet oss med en av sine fristelser. Da konkluderer han slik: «Du kan ikke være noen ekte kristen, du som …» Så kommer fortvilelsen – og fristelsen til å gi opp hele kristenlivet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Heldigvis forkynner Bibelen trøst – tilpassetbegge disse to gruppene.

Den første gruppen får høre om Jesuseier. Jesus er Herre. Han bærer navnet over alle navn (Ef 1:19–22). Han er vårt vern i trange tider. Han er «den som Guds sverd kan bruke». Djevelen kan ikke overmanne Ham.

Den andre gruppen får høre at Jesu korsdødfortsatt er gyldig. Verken konkrete fall i synd eller den syndigheten som vi kjenner inni oss, kan fordømme oss. Ved troen på Jesus er vi omsluttet av Guds tilgivelse. Med denne trøsten beseires djevelens trusler og anklager.

Her finner du flere andakter