Det sanne lys

«Hvor dyrebar er din kjærlighet, Gud! I skyggen av dine vinger søker menneskebarna ly. – For hos deg er livets kilde, i ditt lys ser vi lys.» Salme 36,8 og 10.

Salme 36 skildrer kontrasten mellom menneskers ondskap og Guds miskunn. Mennesker som ikke ser og erkjenner sin synd, ganske fornøyde med seg selv.

Deres gjerninger viser mangel på gudsfrykt. Men Herren er full av miskunn, rettferdighet og frelse. Livets kilde er i Gud. Det er gitt oss ved hans skaperord.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det første Gud skapte var lys i et stort mørke. Han oppholder livet, og han gir evig liv til alle som søker ham. «Og dette er det evige liv, at de kjenner deg, den eneste sanne Gud, og ham du har sendt, Jesus Kristus.» Joh. 17,3.

I sin grenseløse kjærlighet vil han å skape lys, glede og fred i våre liv!

Ingen liker å være i stummende mørke. Går vi gjennom en mørk skog ser vi gjerne for oss skumle skikkelser, og frykten ligger alltid på lur. Vi trives best i lyset. Mange opplever også mørke tider i eget liv.

Jeg er døpt og konfirmert i Jakobskirken i Oslo. Der er en vakker altertavle som framstiller Jesus i Betlehemsstallen. Kunstneren har skapt en fantastisk lysvirkning i bildet.

Vi ser ingen lyskilde, men et vidunderlig lys fra barnet i krybben kaster sitt skinn ut over det mørke stallrommet og hyrdene som står omkring. Det er det sanne lys som skinner i mørket!

Her finner du flere andakter