Jesus sier: «Sønnen kan ikke gjøre noe av seg selv, men bare det han ser sin Far gjøre. Det Far gjør, det gjør også Sønnen» (Joh 5:19). Illustrasjonsbilde: Fotolia

Det Far gjør

Jesus betalte prisen. Da skal vi ikke være preget av frykt og kontroll.

En klasse med elever ved Veien Bibelskole kom hjem fra teamtur. Det var flere ulike team som hadde vært forskjellige steder. Men gjennom vitnesbyrdene var det som én ting stod fram.

Flere elever skildret at da de tok kontakt med et menneske, var det fordi de så at Gud allerede var i gang med noe. De opplevde at når de tok kontakt, hang de seg bare på det Gud allerede hadde begynt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Et kjent bibelvers kom i tankene. Jesus sier: «Sønnen kan ikke gjøre noe av seg selv, men bare det han ser sin Far gjøre. Det Far gjør, det gjør også ­Sønnen» (Joh 5:19).

Dette bibelverset har det vært knyttet en del stress til, om det å være ledet av Gud. Men se hvordan elevenes vitnesbyrd setter verset i et annet lys.

Det er så viktig å vite og erfare at Gud er en relasjon. Jesus er nøye på dette, særlig i Johannes­evangeliet. Han inviterer oss inn i forholdet mellom Far og Sønn.

Jesus betalte prisen. Da skal vi ikke være preget av frykt og kontroll. Eller tro det er en fjern Gud som gir utydelige direktiver. Heller at det er en raus Far som viser barna sine hva Han holder på med, for at vi skal være med.

Jesus sier til og med at vi skal få gjøre større gjerninger enn Han selv gjorde. Se begrunnelsen; «for jeg går til Far» (Johannes 14).

Les også
Når Gud taler
Les også
Spør Ham
Les også
Korreksjon
Les også
Amerika
Les også
Filen