Depositum

«Troen er et pant på det vi håper, et bevis for det vi ikke ser.»

Om du er kjent i Hebreerne 11:1, ser du kanskje at verset har fått nye ord i 2011-oversettelsen. «Full visshet» er sikkert kjært for mange, men jeg synes «pant» sier enda mer.

Ordet «pant» har kanskje blitt redusert til tomflasker for mange. Vi har mer forhold til et ord som ligner. Depositum – er noe du allerede har fått som sikkerhet på det som skal følge fullt og helt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Som kristne venter vi på Den nye Himmel og jord, uten sorg, skrik eller smerte. Og som i Hebreerne 11 håper du også på ting i dette livet. Guds konkrete løfter til deg.

Troen ble skapt i deg da du tok imot det Gud sier i sitt ord. Du tror fordi Den Hellige Ånd har født nytt liv i deg. Derfor er tro mye mer enn at du venter og håper. Det er et levende liv i deg. Det som skal komme, har allerede flyttet inn.

«Gi meg et tegn!» sier du kanskje. Gud kan gi tegn, men selve troen din er mer enn et tegn! Den er pantet på det du skal få, ja «bevis» står det. Og i samme valuta faktisk, som det som kommer.

Derfor kan tro være full av håp, glede, fred, forventning, og trygg trass mot alle omstendigheter. Du har allerede tak i det som kommer. Ikke av deg selv, men av det Jesus gjorde.

Trenger du mer åndelig påfyll?