DIALOG: - Kyrkjene er sprengfulle og vi treng fleire nye kyrkjer. Spørsmålet er om vi skal byggje sjølve eller ta over noko frå kyrkjelydar i Den norske kyrkja som er mindre besøkt. Vi er i dialog med Den norske kyrkja om dette, seier Andreas Dingstad i Oslo katolske bispedøme. Foto: Den katolske kyrkja

Kolossal katolsk kyrkjevekst

Forkynner: – Kristne tar for lett på gjengifte

ekteskapet

Kristne ledere snakker ikke lenger ærlig om skilsmissen, mener forkynner Barclay Stevenson. – Jeg har opplevd å bli bedt for at ekteskapets lenker må bli brutt, forteller fraskilte «Knut» (58).

Nå kan norske barn få klagerett i FN

barnekonvensjonen

Fem år etter at tillegget til FNs barnekonvensjon ble ferdigforhandlet, har Norge ennå ikke sluttet seg til avtalen som vil norske barn klagerett til FNs barnekomité i Genève.

Nedgang for søndagsskolen

ny satsing

Det er 35.000 barn i søndagsskolen, og dette er færre enn året før. Nå skal det satses på nabosøndagsskoler.

Musikk i kirken – nok en gang

menighetsdoktoren

En pastor i en mellomstor Vestlands-menighet forteller om en musikkstil som er mer tilpasset de unge, enn de eldre. Han opplever at de fleste liker å ha barn på gudstjenesten, men nå er han lei av å motta klager på musikken hver gang menighetens framtid diskuteres. «Hva gjør jeg?» spør han.

«...og fuglene kom og åt det opp»

andakt

Fra såmannslignelsen: 
«Og da han sådde, falt noe ved veien, og fuglene kom og åt det opp. … Noe falt blant torner, og tornene vokste opp og kvalte det.» Matt 13:4 og 7.