Kraftfull som ørnen

andakt

«Men de som venter på Herren, får ny kraft, de løfter vingene som ørnen, de løper og blir ikke slitne, de går og blir ikke trette.»

Netanyahu sammenlikner Hamas med IS

Israel

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sa under en tale onsdag kveld at offensiven på Gazastripen fortsetter. Han sammenlignet Hamas med Den islamske staten (IS).

Stå sammen med våre 
brødre og søstre i Syria og Irak

Synspunkt

Norme, Norsk Råd for Misjon og Evangelisering, oppfordrer kristne over hele verden og spesielt norske kirker, forsamlinger og menigheter til å stå sammen med våre trossøsken i Irak og i Syria i bønn og støtte, skriver Øyvind Åsland.

Hatet mot de andre

DØDSMARSJ

Islamistgruppen Den islamske staten (IS) springer ut fra en bevegelse som har lang tradisjon for hat og intoleranse mot religiøse minoriteter. Også norske radikale islamister sprer de samme, hatefulle holdningene.

Brende: Irakerne må stå sammen mot IS

Irak

Iraks påtroppende statsminister Haider al-Abadi har forsikret Norges utenriksminister om at han er i full gang med å få i stand en inkluderende og handlekraftig regjering.

Bønn for Irak

kristenliv

En bønn for trossøsken i Irak, skrevet av en medarbeider i Åpne Dører og oversatt av Stig Magne Heitmann.

Bibeltruskap

debatt

Det ser ut til at Bibeltruskapen er på vikande front i kristenfolket i landet vårt. Utviklinga på Menighetsfakultetet viser dette svært tydeleg, men me ser den same tendensen også ved frikyrkjelege studiestadar, skriv Erling Thu.

Børre Knudsen som predikant

kronikk

Predikantvirksomheten Børre Knudsen setter seg fore å oppfylle, er altså en som forener ham med Kristus, skriver Sivert Angel, rektor ved Det praktisk-
teologiske seminar 
ved Universitetet i Oslo.