KRLE: SV uenig med seg selv

politikk

I 2008 skrev SV-statsråd Bård Vegar Solhjell at «kunnskap om kristendommen skal ha den største andelen av lærestoffet uten at det er kvalitative forskjeller.». SV er ikke enig når det samme budskapet kommer fra den blå regjeringen.

Gud griper inn

andakt

Det går ikke alltid på skinner for oss. Tretthet og motløshet kan ødelegge så mye. Vi svikter ofte og kan lett rote oss bort. Men Bibelen har mange eksempler på hvordan Gud griper inn i menneskers liv.

Færre fosterbarn får bo hos slekten

fosterhjem

Fosterbarn har det best hvis de får bo hos slektninger, viser forskning fra professor Amy Holtan ved Universitetet i Tromsø. Likevel blir flere barn plassert i fremmede hjem.

Det viktigste er ikke å vinne, men å elske

kjærlighet

– Jeg ønsker å slå et slag for å avslutte konkurransen. Slutte med dyrkingen av den sterke, og heller bruke ens evner til å løfte andre opp. Til å elske, skriver Jarle Haugland

RLE-lærer varsler «K»-omkamp

KRLE-faget

Hallgeir Langeland, lærer og tidligere stortingsveteran for SV, vil ikke undervise i KRLE. Han tror saken kan ende i Menneskerettighetsdomstolen nok en gang.

La boikottboblen deres briste

boikott

Flere organisasjoner boikotter Sodastream-produsenten.Vårt svar bør være: La boikottboblen deres briste, skriver Per Arne Åkenes.

Krevende kirkelig kamp

lederartikkel

Det er grunn til å tenke over hvorvidt kirkens lære bør avgjøres ved alminnelige flertallsvedtak på et kirkemøte. Det er ikke uten videre slik at det til enhver tid rådende flertallet har rett i slike saker.

Anti-mobberåd fra ofre

MOBBING

Mobbeofre blir ikke tatt på alvor, og skolen og de voksne iverksetter tiltak som gjør situasjonen verre. Det er blant budskapene Barneombudet har samlet inn fra barn og ungdom.