Er ventetid bortkastet tid?

andakt

I dagens tekst leser vi om fem kloke og fem uforstandige brudepiker. Fem av dem var opptatt med å være godt forberedt til brudgommen skulle komme, men fem av dem var late og kastet bort tiden. De late gikk glipp av den store bryllupsfesten.

Malalas metode

utenrikskommentar

Skal terroren stoppes, må politiske og religiøse ledere heve seg over ulikhetene og søke sammen om løsninger. La Malala Yousafzai og Kallash Satyarthi vise vei!

Helt på trynet – helt til topps

skihelt

Han trynet og slo seg utallige ganger før han ble blant verdens beste. Om ski med tupp i begge ender hadde vært det vanligste i Norge, hadde Andreas Håtveit vært en megastjerne.

Joh. 3.16 knuses av Filipperne

bibelvers

Det er brevene som gjelder. Evangelistene i Bibelen må se seg slått i år. Se hvilke bibelvers som er mest delt i sosiale medier i år. Og forresten, hva er ditt favorittvers?

Ny toppsjef i Sjømannskirken

TOPPLEDER

Ørnulf Steen (64), nåværende sjømannsprest i Rio de Janeiro, ble i dag ansatt som ny generalsekretær i Sjømannskirken

«Når dere ber, skal dere si»

i fokus

Den bønnen Jesus lærte sine disipler, er uten tvil den mest kjente og brukte bønn i verden. Den kalles Herrens bønn, i norsk sammenheng kanskje oftest Fadervår i ett ord med stor eller liten f.

Har Hareide abdisert?

krf

KrF har i høstens budsjettforhandlinger vist at partiet har en rolle å spille i norsk politikk. Med klare krav og et tydelig forsvar for de svakeste i samfunnet har de gjort sitt til at statsbudsjettet har fått en klarere sosial profil.

Sliter med å engasjere unge for Israel

generasjonsskifte

Det er langt mellom unge som er aktive i ulike organisasjoner som arbeider for Israel. Mye tyder på at det er vanskelig å rekruttere nye israelsvenner.

Fire kristne høyskoler vil slå seg sammen

utdanning

Ledelsen ved Diakonhjemmet høyskole, Misjonshøgskolen, Haraldsplass Diakonale Høgskole og Høgskolen Betanien har kommet fram til at det er mye å hente ved å slå seg sammen til en felles høyskole.