Fra Dagensdebatt.no

Den fraværende gråten

mediekommentar

– Noen ganger har jeg bare lyst til å sitte stille i båten og vente til stormen går over. Slik har jeg det nå. Skal jeg skrive noe om 22. juli-terroren og Guds rolle i denne, spør Jarle Haugland.

Korset - forutbestemt av Gud

andakt

Hva var Guds motivasjon? Den gjaldt oss. Hans plan med Jesus var en frelsesplan for oss. Kjærligheten til oss drev ham.


Gud er ikke blodtørstig og hevngjerrig

22. juli-profetien

– Noen få kan ødelegge for mye og mange med uviselig og sensasjonspreget tankespinn som ytres i media. Da må andre heve røsten for å skaffe klarhet. Stor takk til blant andre Vebjørn Selbekk, Rune Edvardsen og Sten Sørensen som har gjort det denne uken, skriver pastor Frank Erlandsen.

«Ser du på Jesus som sannheten?»

se video

... sang Oline Meland i Norske Talenter. Dommerne svarte med å sende henne enstemmig videre. Sangen ble ikke vist på TV, men du kan se opptaket her!

«Kirken må lære av idretten»

integrering

Syriske flyktninger strømmer nordover, og 10.500 skal integreres i norske kommuner. – Kirkene må ta sin del av ansvaret, mener diakoniprofessor.

Mannens kall og ansvar

debatt - skaperordning

Jeg er så takknemlig! Takknemlig for å ha gode kvinnelige forbilder i Bibelen. Rollemodeller som ikke lot seg korrumpere av smiger.

For oss – for deg

synspunkt

Mens de fleste nordmenn tidligere hadde en viss 
basiskunnskap om kristen tro er denne i dag i stor grad mangelvare. Dette påvirker også våre kirker, forsamlingshus og bedehus, der mange som bekjenner troen på Jesus ikke lenger er kjent med innholdet i Guds ord.

Feilaktig fremstilling

synspunkt

Jeg tror at vi gjør klokt i, i hvert fall å forsøke å forstå når vi blir gitt profetiske advarsler. Gjør vi ikke det kan flere dyrebare liv gå tapt, og ingen av oss ønsker at det skal skje.

Mangler bare 35 stemmer

bergen

– Jeg er 110 prosent sikker på at vi får en plass i bystyret, sier Partiet De Kristnes førstekandidat Anne-Margrethe Lorentzen.

Ber mot sikkerhetsgjerdet

israel

58 kristne familier i byen Beit Jala kan bli avskåret fra olivenlundene sine. Innbyggerne ber Gud og det internasjonale samfunnet om hjelp.