Har sunget for oss i 40 år

Sangevangelister

Etter 40 år på veien har Marit Stokken og Irene Krokeide Alnes blitt et begrep i Kristen-Norge. Sangen og Ordet er duoens varemerke. Lørdag blir det stor jubileumsfest i Filadelfia i Oslo.

Gud ser på hjertet

andakt

Hjertet er som lykkeligst når det slår for andre. Et levende og varmt hjerte! For det handler om tro virksom i kjærlighet.

Jo, det er farleg å tena mykje pengar

penger

Eg er sterkt tvilande til at Hans Nielsen Hauge anno 2014 ville ha oppmoda til å tena meir pengar. Han levde i ei tid der fattigdom var problemet, og han arbeidde ut får det.

En arbeider er verd sin (lave) lønn

lederartikkel

Hvis vi tror at Norge trenger Guds ord, hvorfor lønner vi da de som forkynner det så beskjedent, spør Vebjørn Selbekk i Dagens lederartikkel.

KRLE: SV uenig med seg selv

politikk

I 2008 skrev SV-statsråd Bård Vegar Solhjell at «kunnskap om kristendommen skal ha den største andelen av lærestoffet uten at det er kvalitative forskjeller.». SV er ikke enig når det samme budskapet kommer fra den blå regjeringen.

Det viktigste er ikke å vinne, men å elske

kjærlighet

– Jeg ønsker å slå et slag for å avslutte konkurransen. Slutte med dyrkingen av den sterke, og heller bruke ens evner til å løfte andre opp. Til å elske, skriver Jarle Haugland

La boikottboblen deres briste

boikott

Flere organisasjoner boikotter Sodastream-produsenten.Vårt svar bør være: La boikottboblen deres briste, skriver Per Arne Åkenes.

Krevende kirkelig kamp

lederartikkel

Det er grunn til å tenke over hvorvidt kirkens lære bør avgjøres ved alminnelige flertallsvedtak på et kirkemøte. Det er ikke uten videre slik at det til enhver tid rådende flertallet har rett i slike saker.

KrF fornøyd med KRLE-løsning

se video

Regjeringens endringer i RLE-faget sikrer kristendommens plass i faget, mener Anders Tyvand, KrFs skolepolitiske talsmann. Human-Etisk Forbund fortviler.