Har sunget for oss i 40 år

Sangevangelister

Etter 40 år på veien har Marit Stokken og Irene Krokeide Alnes blitt et begrep i Kristen-Norge. Sangen og Ordet er duoens varemerke. I morgen blir det stor jubileumsfest i Filadelfia i Oslo.

Gud griper inn

andakt

Det går ikke alltid på skinner for oss. Tretthet og motløshet kan ødelegge så mye. Vi svikter ofte og kan lett rote oss bort. Men Bibelen har mange eksempler på hvordan Gud griper inn i menneskers liv.

KRLE: SV uenig med seg selv

politikk

I 2008 skrev SV-statsråd Bård Vegar Solhjell at «kunnskap om kristendommen skal ha den største andelen av lærestoffet uten at det er kvalitative forskjeller.». SV er ikke enig når det samme budskapet kommer fra den blå regjeringen.

Det viktigste er ikke å vinne, men å elske

kjærlighet

– Jeg ønsker å slå et slag for å avslutte konkurransen. Slutte med dyrkingen av den sterke, og heller bruke ens evner til å løfte andre opp. Til å elske, skriver Jarle Haugland

Krevende kirkelig kamp

lederartikkel

Det er grunn til å tenke over hvorvidt kirkens lære bør avgjøres ved alminnelige flertallsvedtak på et kirkemøte. Det er ikke uten videre slik at det til enhver tid rådende flertallet har rett i slike saker.

Vi treng fleire kristne lærarar

lærere

Born og unge treng kristne som ser på undervisning av nye generasjonar som eit gudgitt kall. Derfor trengs både Hauge School of Management og ei god lærarutdanning.

RLE-lærer varsler «K»-omkamp

KRLE-faget

Hallgeir Langeland, lærer og tidligere stortingsveteran for SV, vil ikke undervise i KRLE. Han tror saken kan ende i Menneskerettighetsdomstolen nok en gang.

Selvskryt i 
dugnadsdrakt

kommentar

Generalsekretæren i Kirkens Nødhjelp er blank i øynene og tar fram språkets spenstigste svulstigheter etter «tidenes TV-aksjon». Men hvor fantastisk er det at verdens rikeste rikinger skraper sammen noen slanter så flere av verdens fattige kan få rent vann, spør journalist Jarle Kallestad.