En menighetsnekrolog

NESTE GENERASJON

På 50-tallet var dette bedehuset fylt med søndagsskolebarn. I dag er menigheten nedlagt, og huset er leid ut til ølsmaking og jazzmusikk. Les historien og se video her.

Anker sjikane-dom

NY BEHANDLING

Bloggeren Jan Kåre Christensen anser seg urettferdig behandlet av Oslo tingrett sammenlignet med sin motpart Jan-Aage Torp og anker til lagmannsretten.

Krever tegn for å tro

Andakt

Uten Jesus vil vi hungre og tørste åndelig talt. Bare Jesus kan tilfredsstille vårt dypeste åndelige behov.

– Ha respekt i innvandringsdebatten

asylpolitikk

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) har publisert en video hvor hun oppfordrer sine tilhengere til å vise respekt og holde en god tone i innvandringsdebatten. Se videoen her.

Oppdrag: Se Norge utenfra

norge

Nina Witoszek ser at oljekrisen kan føre nordmenn tilbake til idealer som har bygd landet. Godhetsregime er bra, mener den polske innflytteren.

– Viktig med kontekst

håndbok

Karl Johan Hallaråker, tidligere generalsekretær i Indremisjonsforbundet, vil ikke spå hvor utbredt det blir at bedehus velger å utføre kirkelige ritual selv.

Bedehuset trosser bispen

normisjon

Forholdet mellom kirke og bedehus på Sørlandet har blitt betent. Byremo bedehus har vedtatt at dåp, konfirmasjon og begravelse skal skje på bedehuset.

EU anklager IS for folkemord i Syria og Irak

Folkemord

Den sunnimuslimske ekstremistgruppa IS har drevet målrettet forfølgelse av kristne, yazidier, turkmenere, sjiamuslimer, moderate sunnimuslimer og flere andre muslimske minoritetsgrupper som ikke er enige i IS' ekstreme tolkning av islam. fastslår EU-parlamentet i en ny resolusjon.