Har sunget for oss i 40 år

Sangevangelister

Etter 40 år på veien har Marit Stokken og Irene Krokeide Alnes blitt et begrep i Kristen-Norge. Sangen og Ordet er duoens varemerke. I morgen blir det stor jubileumsfest i Filadelfia i Oslo.

Gud griper inn

andakt

Det går ikke alltid på skinner for oss. Tretthet og motløshet kan ødelegge så mye. Vi svikter ofte og kan lett rote oss bort. Men Bibelen har mange eksempler på hvordan Gud griper inn i menneskers liv.

Fire av ti abortsøkere brukte prevensjon

nyheter

Nesten fire av ti kvinner – 36,5 prosent – brukte prevensjon da de ble gravide, viser en undersøkelse blant abortsøkende kvinner. Sikrere prevensjon kan senke aborttallene, mener fødselsleger.

KRLE: SV uenig med seg selv

politikk

I 2008 skrev SV-statsråd Bård Vegar Solhjell at «kunnskap om kristendommen skal ha den største andelen av lærestoffet uten at det er kvalitative forskjeller.». SV er ikke enig når det samme budskapet kommer fra den blå regjeringen.

Soldater som sover

i fokus

Sannheten er at de fleste ikke tenker så mye på det ambassadøroppdraget Herren har gitt oss. I stedet er vi blitt sovende soldater i den åndelige, ideologiske og trosmessige krigen vi står midt oppe i.


Det viktigste er ikke å vinne, men å elske

kjærlighet

– Jeg ønsker å slå et slag for å avslutte konkurransen. Slutte med dyrkingen av den sterke, og heller bruke ens evner til å løfte andre opp. Til å elske, skriver Jarle Haugland

Krevende kirkelig kamp

lederartikkel

Det er grunn til å tenke over hvorvidt kirkens lære bør avgjøres ved alminnelige flertallsvedtak på et kirkemøte. Det er ikke uten videre slik at det til enhver tid rådende flertallet har rett i slike saker.

Vi treng fleire kristne lærarar

lærere

Born og unge treng kristne som ser på undervisning av nye generasjonar som eit gudgitt kall. Derfor trengs både Hauge School of Management og ei god lærarutdanning.

KrF fornøyd med KRLE-løsning

se video

Regjeringens endringer i RLE-faget sikrer kristendommens plass i faget, mener Anders Tyvand, KrFs skolepolitiske talsmann. Human-Etisk Forbund fortviler.