Både løve og lam

andakt

Kirkekunsten er en levende kilde til forståelse av kirkehistorien. Den sier noe om de aktuelle epokenes åndelige særpreg. Det gjelder især krusifiksene. Hvordan skildres Jesus på korset?

Jerusalem til Norge

musikk

Det svenske bandet Jerusalem kommer en tur til Norge før det skal være en av hovedattraksjonene på Swedish Rock Festival i juni.

Brev fra en dødscelle

kristen

Teologistudent Mona Burås visste ikke hva hun bega seg ut på da hun ble brevvenn med en dødsdømt fange i Texas. Nå er det ingen vei tilbake, for noen av dem.

Folkekirke uten folk

leder

Andelen barn som døpes har nådd et nivå som på sikt kan true hele oppfatningen av landet vårt som en kristen nasjon, skriver Vebjørn Selbekk på lederplass.

Ayatollaer med atomvåpen

leder

Vestlige land som nå vil gjøre avtale med Iran om landets atomprogram, står i fare for å undervurdere den sterke religiøse drivkraften hos ayatollaene i Teheran. Inkludert deres fanatiske hat mot staten Israel, skriver Dagen på lederplass.

Kirkens økonomi

leder

Vi er glad for det engasjementet Senterpartiet har for Den norske kirke og finansieringen av denne, skriver Dagen på lederplass.

Israel og trusselen fra radikal islam

analyse

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har sammenliknet Israels kamp mot Hamas med det internasjonale samfunnets kamp mot Islamsk Stat (IS). Det er både riktig og galt, skriver Lars Akerhaug.