Forventninger og realiteter

landskoferanse - kommentar

KrF sitter ikke ved Kongens bord, men de er i jevnlig dialog med dem som gjør det. For et parti med fem prosents oppslutning er ikke det så verst, skriver Tarjei Gilje.

En falsk trygghet

andakt

Tør vi tenke tanken, at hvis vi ikke snart tar forvalteroppdraget Gud har gitt oss på alvor, så kan rikdommen bli tatt i fra oss?

Refser «jakt»
 på overgripere

overgrep

Anklager om overgrep i misjonsorganisasjoner kan ende i heksejakt 
på ansatte, advarer 
psykiater Jostein Ronås. – Fullstendig bom, svarer generalsekretær i NLM, Øyvånd Åsland og avviser at rettssikkerheten er truet.

Drømmer om prestetjeneste

kvinnelige prester

På Madagaskar har debatten om kvinnelige prester pågått i over 40 år. Teologistudent Saholinirina Fetison (47) håper å kunne bli prest.

Henter styrke i farens kamp

Raftopris-vinnere

Både faren og sjefen sitter fengslet for sin kamp for menneskerettigheter i Bahrain. Det skremmer ikke Maryam al-Khawaja fra å fortsette å slåss mot regimet.

7 minus 4 = pluss

dawn-analyse

Det er nesten umulig å snakke om menighetsplanting i Norge uten å nevne Dawn. Men hvorfor har det blitt slik? Les Bjørn Olav Hammerstads analyse.

Jødehat i FN og Norge

leder

Det er grunn til å spørre hvordan en slik forestilling har kunnet feste seg i den norske befolkingen, skriver Dagen på lederplass.

Frykten er mitt våpen

i fokus

Det var en sitrende fryd å lese MacLeans «Frykten er mitt våpen». Men den når ikke opp mot boken som gang etter gang sier «Frykt ikke!»

Venter på mor – og på UDI

savn

I Norge går to tenåringer og venter på mamma. I Sør-Afrika venter en toåring på pappa. Ingenting er som før for familien Holst – hverken i Kongsvinger eller Greytown.

En andakt som ikke er en andakt

leder

Denne ukens andaktsholder på NRK P1, Petter Myhr, deler mange varme og fine tanker med oss som medmennesker. Men det blir magert som trøst og livshjelp sammenliknet med løftene vi finner i det kristne evangeliet, skriver Dagen på lederplass.

Færre asylsøkere i fjor

asyl

Det kom 11.480 asylsøkere til Norge i fjor, en nedgang på 4 prosent fra 2013. Se hvilke land som topper statistikken fra Utlendingsdirektoratet (UDI).