Målet

ANDAKT

Selvsagt skal du få følge med på veien, og være våken, det sier også Bibelen. Men skal du nå fram til målet, må du aller mest se forbi målet, og inn i Hans ansikt.

FN bekymret for iranske kristne

TROSFRIHET

En kristen konvertitt ble arrestert på arbeidsplassen sin. FN er dypt bekymret for hvordan kristne med lange fengeselsstraffer behandles i Iran.

Fadervår

ANDAKT

Har det noen gang slått deg at Fadervår er en bønn i tillit? Det var Jesus selv som lærte disiplene å be den, da de spurte ham.

76 skolejenter reddet fra Boko Haram

NIGERIA

76 skolejenter er reddet fra ekstremistgruppen Boko Haram av militæret i Nigeria, etter at de ble bortført mandag. 

Ap og SV etterlyser romfartsstrategi 

nyheter

Sosialistisk Venstreparti og Arbeiderpartiet mener regjeringen somler med en romfartsstrategi. Norge henger etter og er ikke proaktive nok, mener partiene. 

Forandre eller bevare?

lederartikkel

Spørsmålet om å forandre eller bevare tvinger seg frem både i nye og gamle organisasjoner. Det kan være et ubehagelig spørsmål å ta stilling til, men like fullt nødvendig.

Billy Graham angrepet av kvinne under Norges-besøk

norgesbesøk

Billy Graham døde onsdag. Da den amerikanske predikanten besøkte Norge i 1978, fikk han oppleve motstand både da han talte på Ullevål Stadion og på et møte i Storsalen i Staffeldtsgate i Oslo.

Fastetid

debatt

De hadde levd sammen i nærmere 30 år. Som gode 1200-talls kristne hadde de overholdt alle kirkens bud om faste og forsakelse. Men i oppsummeringens stund, var konklusjonen denne: Kanskje vi hadde vært lykkeligere om vi hadde hatt mer å angre?

God hjelp om Kristus i GT

bokanmeldelse

Bøkene gjev god hjelp til å få fram saman­hengen mellom GT og NT, og det som Jesus seier, at «Skriftene talar om meg».

KrF sier nei til «dødsgebyret»

politikk

Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti har sagt nei. Nå sier også Kristelig Folkeparti at de er imot å innføre et gebyr på skifteattest.

Hvordan kan jeg evangelisere?

menighetsdoktoren

Spørsmål: «Det snakkes lite om evangelisering. Det kan synes som om mange kirker fokuserer på seg selv og konsentrerer seg fullt og helt på å gjøre den interne virksomheten bedre og bedre. Er det slik, og hva tenker menighetsdoktorene om det?»

Søndagsskolen som temperaturmåler

lederartikkel

I en tid hvor kristne menigheter generelt sett taper oppslutning må det være ekstra viktig å styrke kontakten med småbarnsfamiliene.

Irene sier ja eller nei til abort i mai

abortlov

Irske myndigheter har bestemt at folkeavstemningen om å fjerne det omstridte grunnlovstillegget som forbyr abort, skal skje 25. mai. 

Billy Graham er død

BORTGANG

Den amerikanske vekkelsespredikanten Billy Graham er gått bort, 99 år gammel.

Ingen grunn til å legge seg flat

KULTURNOTAT

Knapt noen jøder eller kristne kom på tanken om å lage astronomiske modeller basert på hellige tekster.

Skuldrene dine

ANDAKT

«Takk at du tok mine byrder, eit høgfjell av skuld og av skam. Du bar det på skuldrene dine, du skuldlause sonofferlam.»

Vann på godt og vondt

utenrikskommentar

Jeg kom nettopp hjem fra Cape Town, hvor de teller ned til «dag null» – dagen drikkevannet tar slutt. Vi i Kirkens Nødhjelp kjemper mot «dag null» hver dag – i landsbyer og flyktningleire over hele verden.

Grepet av de lidende barna

misjon

Et besøk i et kenyansk kvinnefengsel ble starten på et langt liv i tjeneste for Gunnar Enok Nilsen (70).

Blir med i «spesialstyrke»

bistand

Misjonsalliansens­ går nye veier for å skaffe inntekter­ og gjøre unge interessert i bistand. Nå lanserer de en «spesialstyrke».

KrF er for lite relevant

POLITIKK

Under KrFs landskonferanse 3. og 4. februar ble arbeidslivet knapt ofret et ord. Det er egentlig helt ufattelig og tragisk når vi ser hvilken tid og kontekst partiet står i.

Skolemassakrer møtt med handlingslammelse

LEDERARTIKKEL

«Skam dere!» ropte tenåringen Emma Gonzales fra en talerstol i Florida lørdag. Budskapet var rettet mot alle amerikanske politikere som tar i mot penger fra den mektige våpenlobbyen, NRA.

Guds fylde

ANDAKT

Barnet holder pappa i hånden, og om barnet er trygt, vet barnet at det har hele pappa.

Israel skal selge gass til Egypt

MIDTØSTEN

Et israelsk energiselskap har inngått en avtale om salg av naturgass til Egypt over en periode på ti år.

Om å reise seg sjølv spennande

Kortreist ferie

Vi elskar å reise - gjerne med fly og til spesielle stader langt borte. Men sett i eit miljøperspektiv bør vi bli heime litt oftare, og reise meir kortreist.

Kva gjer den som smiler sist?

Ukens Salmer

Både heim og hall, kjøkenkrå og handelsbu vert vigsla til kyrkje når den kvardagskristne er der.

Stopp Iran

Israelkommentar

Den vestlige verden, inkludert den norske regjeringen, må gjøre det de kan for å øve press mot den økende iranske innflytelsen som gjør seg gjeldende i Midtøsten.

Når barnet ditt forteller om overgrep

OVERGREP

Det å ivareta barns sikkerhet og pårørendes rettigheter ved mistanke om overgrep, da særlig i en barnehage, burde være en selvfølge i dagens Norge. Det skjedde ikke i mitt møte med «systemet».

Ser ikke virkeligheten utenfor DnK

DEN NORSKE KIRKE

Jeg er veldig glad for at Jens-Petter Johnsen, direktør i Kirkerådet har valgt å svare på min artikkel så grundig som han gjør. Kanskje vi nå står foran et gjennombrudd!

Åpen Folkekirkes forsøk på bibeltolking

EKTESKAPSLOVEN

Jeg minner om at i 1997 stilte Bispemøtet seg bak følgende uttalelse: «Å sidestille heterofilt ekteskap med homofilt samliv er i strid med grunnleggende etiske prinsipper i Bibelen, og må ansees som kirkesplittende vranglære.»

Da lovboken ble borte

LOVBOKEN

For 2800 år siden forekom en fatal hendelse i Israels historie som har profetiske fremtidsvisjoner, selve lovboken ble borte (2. Kong 22.)

Straff eller behandling?

NARKOTIKA

«Ta på deg en jakke hvor det er plass til skuddsikker vest» var den siste meldingen jeg fikk. Wow, tenkte jeg, endelig skal det bli litt action på en stortingspolitiker.

Kamp

ANDAKT

Ingen skal nekte for at kristenlivet er en kamp. Det sier Bibelen tydelig. Vi kan likevel misforstå, og kjempe en kamp som ikke er vår.

En enda viktigere «Frelst»-debatt

LEDERARTIKKEL

Hva betyr det å være frelst i dag? Vi hører om mennesker som er «fotball-frelst» eller som blir «helt frelst» i møte med en kjent personlighet. Når viktige kristne ord blir tømt for mening blir det desto viktigere at kirken strammer grepet om dem.

IS angrep kirke - fem kvinner drept

FORFULGTE KRISTNE

IS tar på seg ansvaret for angrepet hvor en mann skjøt og drepte fem kvinner utenfor en kirke i den russiske Dagestan-provinsen nord i Kaukasus.

Slik teller de nye kristne

MENIGHET

Hillsong Norge hadde 865 beslutninger for Jesus i 2017. Hva betyr egentlig det?

Troskap mot Ordet

BIBELEN

Jeg er en ihuga Israel-venn, og grunnen til det, ligger i Guds Ord, som sier at Gud gjorde de to til ett, altså jøden og hedningen er blitt ett i Kristus.

Utrolig kronikk av kirkens ledelse

LIKEKJØNNET VIGSEL

Over nesten to sider får de anledning til å redegjøre for sitt syn på likekjønnet vigsel «ut fra Bibelen», som de sier. De påstår at de har gjort det mange ganger, og at de nå gjør det igjen. La oss se litt på det.

Rolig 81-årsdag for kong Harald

KONGELIGE

Etter fjorårets store markeringer av kongeparets 80-årsdager toner monarken det helt ned på fødselsdagen onsdag. 

Bibelskolens betydning

I FOKUS

Mange elever beskriver det som det viktigste året i deres liv, både når det gjelder gudsforholdet og mange andre erfaringer i fellesskapet med andre mennesker.

Dansk politi jakter mann etter økseoverfall 

nyheter

Dansk politi jakter på en 29 år gammel mann som er mistenkt for å ha angrepet et ungt par med øks ved en bensinstasjon utenfor København lørdag kveld. 

Startet søndagsskole i barnehagen

NABOLAG

– Vi tror det er litt lavere terskel for å komme til en søndagsskole som ikke er i kirken, sier familiene som driver nabolagssøndagsskole.

Ryddesjau i KrF

ANALYSE

Legestudenten Emma Løvaas Akyeampong inviterer til opprydning i kva saker KrF vil gje vekk og ikkje.

Hareide kom hjem og fikk råd

HORDALAND KRF

Lokalpolitikerne vestpå vil at partiet skal blankpusse profilen og tydeliggjøre kjernesakene.

Mette-Marit besøkte bygging av Håpets katedral

MILJØ

Kronprinsessen besøkte torsdag båtbyggerverkstedet og byggingen av Håpets katedral på Isegran i Fredrikstad, som kronprinsessen skal være beskytter for. Se video!

Dei som er fattige i ånda

Første saligprising

Kva meinte Jesus med å vere fattig i ånda? Betyr det at ein er lite utrusta med evner? Er det berre dei som er litt dumme som trur på Gud?

Om å møte seg selv i døren

KRISTENDOM

Våre politikere, biskoper, professorer og en del kristenledere har i de siste 40–50 år beflittet seg på å avskaffe sann kristendom i Norge, det vil si, bibelsk kristendom.

Ja til livet

MENNESKEVERD

Takk til Kristen-Koalisjonen Norge, Norge Idag, evangelist Svein-Magne Pedersen (gratulerer med dei 70 år), Dagen, og mange andre som på nytt stiller seg fram for menneskeverdet frå unnfanging til naturleg død.

Når diktaturet skrur på OL-sjarmen

KRONIKK

Diktaturet i Nord-Korea har teke pause frå testing av atomrakettar for å skru på sjarmen under OL. Det er lett å gløyma folket i Nord-Korea både når krigersk retorikk og OL-sjarm pregar dagsordenen.

Problematiserer ikke GT

TEOLOGI

Mange har problemer med å godta en del av beretningene i Det gamle testamentet (GT). Ikke minst gjelder det de krigene som beskrives som Guds kriger.

Et midlertidig hjem

ANDAKT

Livet her på jorda kan være altoppslukende. Da kan det være fint å stoppe opp og bli minnet på hvilket fokus himmelen skal være for livet vårt.

Kraftig jordskjelv skapte panikk i Mexico 

nyheter

Ingen skal ha omkommet i det kraftige jordskjelvet i Mexico, men skjelvet førte til store strømbrudd, og livredde mennesker flyktet ut på gaten i panikk.