Er ventetid bortkastet tid?

andakt

I dagens tekst leser vi om fem kloke og fem uforstandige brudepiker. Fem av dem var opptatt med å være godt forberedt til brudgommen skulle komme, men fem av dem var late og kastet bort tiden. De late gikk glipp av den store bryllupsfesten.

Helt på trynet – helt til topps

skihelt

Han trynet og slo seg utallige ganger før han ble blant verdens beste. Om ski med tupp i begge ender hadde vært det vanligste i Norge, hadde Andreas Håtveit vært en megastjerne.

Joh. 3.16 knuses av Filipperne

bibelvers

Det er brevene som gjelder. Evangelistene i Bibelen må se seg slått i år. Se hvilke bibelvers som er mest delt i sosiale medier i år. Og forresten, hva er ditt favorittvers?

Ny toppsjef i Sjømannskirken

TOPPLEDER

Ørnulf Steen (64), nåværende sjømannsprest i Rio de Janeiro, ble i dag ansatt som ny generalsekretær i Sjømannskirken

«Når dere ber, skal dere si»

i fokus

Den bønnen Jesus lærte sine disipler, er uten tvil den mest kjente og brukte bønn i verden. Den kalles Herrens bønn, i norsk sammenheng kanskje oftest Fadervår i ett ord med stor eller liten f.

Har Hareide abdisert?

krf

KrF har i høstens budsjettforhandlinger vist at partiet har en rolle å spille i norsk politikk. Med klare krav og et tydelig forsvar for de svakeste i samfunnet har de gjort sitt til at statsbudsjettet har fått en klarere sosial profil.

Sliter med å engasjere unge for Israel

generasjonsskifte

Det er langt mellom unge som er aktive i ulike organisasjoner som arbeider for Israel. Mye tyder på at det er vanskelig å rekruttere nye israelsvenner.

Fire kristne høyskoler vil slå seg sammen

utdanning

Ledelsen ved Diakonhjemmet høyskole, Misjonshøgskolen, Haraldsplass Diakonale Høgskole og Høgskolen Betanien har kommet fram til at det er mye å hente ved å slå seg sammen til en felles høyskole.