Fremtidens kristne ledere

BIBELSYN

Jeg lurer på om bedehusorganisasjonene og Frikirke-Norge i tilstrekkelig grad har tatt innover seg behovet for å klargjøre sitt eget bibelsyn på en overbevisende måte i en tid med høyt utdanningsnivå, skriver Dagen-redaktør Tarjei Gilje.

Kraftfull som ørnen

andakt

«Men de som venter på Herren, får ny kraft, de løfter vingene som ørnen, de løper og blir ikke slitne, de går og blir ikke trette.»

MF og bekjennelsen til Jesus Kristus

Kommentar

Fra MFs side bør man forstå og akseptere at den situasjonen som har oppstått, handler om mye mer enn forholdet til fagteologi, skriver Arne Helge Teigen.

Katolikkene investerer millioner i ny skole

SKOLESATSING

St. Paul Gymnas tar denne uken i bruk det gamle ærverdige Florida sykehus i Bergen til skolebygg. Katolikkene i Norge ønsker å etablere flere videregående skoler i årene som kommer.

Hatet mot de andre

DØDSMARSJ

Islamistgruppen Den islamske staten (IS) springer ut fra en bevegelse som har lang tradisjon for hat og intoleranse mot religiøse minoriteter. Også norske radikale islamister sprer de samme, hatefulle holdningene.

Beordrer nye angrep mot Gaza

nyheter

Flere raketter ble skutt fra Gazastripen mot Israel i ettermiddag. Israels statsminister Benjamin Netanyahu ber det israelske militæret om å angripe.

Bibeltruskap

debatt

Det ser ut til at Bibeltruskapen er på vikande front i kristenfolket i landet vårt. Utviklinga på Menighetsfakultetet viser dette svært tydeleg, men me ser den same tendensen også ved frikyrkjelege studiestadar, skriv Erling Thu.

Hjertelig takk, Børre Knudsen

minneord

Børre Knudsen var en enestående person. Hans hjertevarme, hans milde nidkjærhet og hans standhaftighet står som sterke vitnesbyrd om et liv i uselvisk tjeneste for det livet Gud skapte.

Ebola-ofre ligger døde 
i gatene

EBOLA

Pastor rapporterer om fryktelige tilstander i Liberia. – Minst 2.240 mennesker er smittet av ebola. 1.229 av dem har mistet livet, melder Verdens helseorganisasjon (WHO) i formiddag.